torstai 9. tammikuuta 2014

Synttärisankari!

Mun eka elämäni hauva täytti tänään 2v! <3

Näinä kahtena vuotena on tapahtunut yhtä sun toista. Olen oppinut paljon ja vielä on paljon opittavaa, Rudo toimii opettajana. Ollaan edistytty ja menty myös kuperkeikkaa.

Yhdessä vaiheessa irti olo oli aika hyvin mallillaan, ei välittänyt muista koirista, ei ihmisistä, pysty pitää melkein missä vaan irti, (paitsi citykanin/rusakon nähdessään pinkaisee perään eikä huudot auta) Mutta se kiva ei kauaa kestänyt. Tuopa keksi tosi kivan tavan... Ihmisille huutamisen, irti ollessaan juoksee vieraan ihmisen naaman eteen ja huutaa, se alkoi tuosta noin vaan, ja tekee sitä edelleen aina välillä. Jossain vaiheessa rauhoittui taas ja irtiolo sujui paremmin. Tapa on tullut taas esille. Mutta koitan ajatella positiivisesti, ollaan ennenkin selvitty siitä ja tullaan selviämään.  Treeniätreeniä! Ostin juuri uuden liinan, pidemmän vanhan tilalle, 30m luulis riittävän.


Remmirähjäys on yleensä vain hetkittäistä. Tuolla on kausia jolloin ei räyhää, saattaa mennä pitkään että ohitukset onnistuu hyvin, joskus menisi jopa irti ohi vieraan koiran. Mutta tuon koiran aivoituksista ei aina ota selvää. Rähjäys saattaa iskeä yhtäkkiä, ennen kun ees tajuan mitään. Tehty on töitä taas ja tulokset bäkyvät. Eilen ohiteltiin muita koiria, yhdenkin koiran jolle tuo on yleensä aina huutanut, mutta eilenpä mentiin niin hienosti ohi ilman mitään ärinöitä. Kahden koiran kanssa ohittamiset on edelleen vähän säätämistä, mutta senkin oppii vaan toistamisella. Edelleenkään ei siedä vieraita koiria ihollaan hihnassa ollessaan, eikä sen edes tarvitse.


Pojalle on kasvanut itsevarmuutta, se näkyy kyllä koiriksessa selvimmin. Ennen Rudo oli se joka alistui ekana, oli se toinen koira sitte millainen tahansa. Mutta nykyään on asiat ihan erilailla. Jos tuo huomaa että toinen on selvästi arempi, niin koittaa niskan päälle, se ei onneksi ole sellaista että koko puistoilun ajan niin tekisi, vaan lopettaa sen hyvin pian. Suuremman egon omaava uros tai narttu saa tuon matelemaan.

Elämässä tulee ylä ja alamäkiä, niitä ei voi estää. Niiden kanssa oppii elämään.









 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti